قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی آغاز فروش خودرو لاماری ایما از ظهر امروز (۳ دی ۱۴۰۳) + شرایط پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است دلار حواله از ۶۳ هزار تومان عبور کرد (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | قالیباف: گرانی‌های قیمت ارز و کمبود برق و گاز این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است زیان ۲۵۰ همتی صنایع درپی قطعی برق برنامه‌های مجلس برای حمایت از بورس چیست؟ |رونق بازار سرمایه با بازار توافقی ارز دستور پزشکیان برای تسریع در پرداخت وام ازدواج سرنوشت نامعلوم تعهدات مالی سفرهای استانی دولت سیزدهم به خراسان رضوی
سرخط خبرها

بازار سیاه روغن در مشهد | پشت پرده عرضه قطره چکانی روغن خوراکی چیست؟

  • کد خبر: ۱۰۷۳۲۵
  • ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۰
بازار سیاه روغن در مشهد | پشت پرده عرضه قطره چکانی روغن خوراکی چیست؟
گویا قصه التهاب بازار روغن پایانی ندارد، به طوری که هر جا اسمی از روغن به میان می‌آید حرف از بازار سیاه فروش روغن است. از ابتدای سال جاری روغن کمیاب و هم راستا با آن قیمت آن افزایش یافته است. به گفته مسئولین امر عرضه قطره چکانی روغن از مبادی تولید موجب شده است تا روغن در بازار نایاب شود.

گروه اقتصاد | شهرآرانیوز؛ روغن از جمله کالا‌های اساسی است که در بازه زمانی فروردین ۱۴۰۰ تا فروردین ۱۴۰۱ افزایش قیمت چشمگیری را تجربه کرده است. طبق بررسی‌های صورت گرفته قیمت هر لیتر روغن سرخ‌کردنی از ۹ هزار و ۶۰۰ تومان در فروردین ۱۴۰۰ به ۱۴ هزار تومان در فروردین ۱۴۰۱ رسیده است و حال همسو با کمیاب شدن این کالای اساسی خبر از افزایش قیمت آن به گوش می‌رسد.

یکی از فروشندگان عمده به خبرنگار شهرآرانیوز می‌گوید: حدود ۴۰ روز است که هیچ شرکت توزیع کننده‌ای روغن ارسال نکرده است.

وی ادامه می‌دهد: در حال حاضر اکثر خرده فروشان روغن را از بازار آزاد تهیه می‌کنند. متاسفانه، چون زمزمه گرانی روغن به گوش رسیده است اگر هم روغنی در بازار وجود داشته باشد عرضه نخواهد شد.

مدیر یکی ازفروشگاه‌های زنجیره با اشاره به اینکه روغن خوراکی و سرخ کردنی در بازار کم است، بیان می‌کند: بیش از یک هفته است که روغن سفارش داده‌ایم، اما هنوز از روغن خبری نیست.

وی تصریح می‌کند: هر بار برای فروشگاه ۵۰ کارتن در وزن‌های مختلف روغن سفارش می‌دادیم. ولی اکنون نه روغن نباتی و نه روغن مایع هیچ کدام پیدا نمی‌شود. انجمن هنوز برای ما سهیمه روغن را در نظر نگرفته است. حدود یک ماه قبل روغن در تمام فروشگاه‌ها زیاد بود، اما به نظر بنده در حال حاضر روغن را در کلی فروشی‌ها پنهان کرده‌اند.

یکی دیگر از فروشندگان می‌گوید حدود یک ماهی است که التهاب در بازار روغن به وجود آمده است. از قبل شایعه گرانی روغن مطرح بود و اکنون روغن در بازار نیست. از مبادی کارخانه‌ها نیز روغن بسیار کم عرضه می‌شود. بسیاری از فروشگاه‌ها روغن سفارش داده‌اند، اما روغن در بازار کمیاب بوده و هیچ شرکتی روغن ندارد.

عرضه قطره چکانی از مبادی تولید

امیر دلداری، مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد درباره گرانی و کمبود روغن عنوان می‌کند: واقعیت این است که مشکلات ایجاد شده در بخش روغن به دلیل عرضه قطره چکانی از مبادی تولید است. مقصر این مساله واحد‌های صنفی نیستید.

وی ادامه می‌دهد: هم اکنون روغن به صورت محدود عرضه شده و این عرضه کارخانه‌ها و شبکه‌های توزیع مشکل بازار را حل نمی‌کند.

مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد درباره گرانفروشی این محصول تصریح می‌کند: روغن قیمت مصوب دارد و باید قیمت مصوب روغن رعایت شود. در حال حاضر بازار رصد شده و با گران‌فروشی این محصول برخورد می‌شود. در صورتی که واحد‌های صنفی با قیمت بالاتر روغن را به فروش برسانند این کار تخلف محسوب می‌شود.

دلداری ادامه می‌دهد: قیمت مصوب روغن ۱.۵ لیتری ۲۲ و ۷۰۰ و سرخ کردنی ۲۴ و ۹۰۰ تومان است و فروش بالاتر از این قیمت تخلف محسوب می‌شود. اگر تولید مناسب باشد و عرصه فراوان صورت گیرد این مشکلات ایجاد نمی‌شود. در ۱۰ روز گذشته ۴۱ پرونده تخلف گرانفروشی به مبلغ ۲۰۵ میلیون ریال و ۲ پرونده بابت تخلف احتکار روغن به مبلغ حدوداً یک میلیارد ریال در سطح عرضه در خصوص روغن تنظیم و جهت رسیدگی به تعزیرات حکومتی ارسال شده است.

درادامه ناصر شعربافیان، سرپرست مدیریت نظارت و بازرسی محصولات کشاورزی سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی می‌گوید: تاخیر در اعلام سهمیه برای اسفند ماه سال قبل روند تحویل روغن به کارخانه‌های تصفه روغن و تولید روغن خانوار کاهش داد.

وی ادامه می‌دهد: اگرچه تولید کاهش یافت، اما نباید روغن کمیاب می‌شد، زیرا ذخیره روغن به قدر کافی در استان وجود داشت، اما متاسفانه برخی فروشگاه‌ها از این فرصت استفاده کرده و موجب ایجاد این شرایط در بازار به وجود آمده است.

سرپرست مدیریت نظارت و بازرسی محصولات کشاورزی سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی تصریح می‌کند: در روز‌های اخیر توزیع روغن خام به کارخانه‌ها در استان شروع شده و کارخانه‌ها تعهد تحویل سریع محصول را کرده و طی یکی دو روز اخیر روغن به فروشگاه‌ها در استان تخصیص یافته و توزیع شده است. فروشگاه‌ها نیز موظفند تا روغن را در برابر دید عموم و مشریان قرار داده و با قیمت مصوب به فروش برسانند. از مردم تقاضا میشود در خصوص مشاهده هر گونه تخلف این موارد را به ما اعلام نمایند که با شدیدترین شرایط با این متخلفین برخورد می‌شود.

شعربافیان درخصوص اختصاص سهیمه روغن استان در فروردین ماه سال جاری خاطرنشان می‌کند: سهم بخش خانوار از کارخانه‌های داخل استان ۲۶۵۰ تن روغن و از کارخانه‌های خارج استان تا حدود ۵۷۰۰ تن است که مباشر در حال پیگیری است. در حال حاضر سهیمه روغن اردیبهشت ما برای خراسان رضوی اعلام نشده است، ولی ما در حال پیگیری سهینه اسفند و فروردین هستیم. از شنبه هفته اینده در هر کارخانه در استان بازرس مقیم خواهیم کرد تا بر فرایند تولید و توزیع نظارت کنند. طی ۴۸ ساعت گذشته ۷۰۰ تن روغن از حوزه‌های مختلف مربوط در بخش سهیمه و غیر سهیمه از سراسر کشور جذب و در استان در حال توزیع است. امید است تا طی روز‌های آتی مشکل کمبود روغن حل شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->